Vásárlási feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni doktormatrac.hu webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatos kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

Üzemeltetői adatok, információk:

Cégnév: Rubin Zoltán EV.
Székhely: 9174 Dunaszeg, Nefelejcs u. 2/d.
Adószám: 49366026-1-28
EV nyílvántartási szám: 59069696
Panaszkezelés cím:  9174 Dunaszeg, Nefelejcs u. 2/d.
Ügyfélszolgálat: Kiss Ferenc
E-mail: info@gyapjushop.hu
Telefon: +36 70 773 25 77 munkanapokon 08:00 -17:00 óra között!
Számlaszám: K&H Bank Zrt. 10400511-50527051-71541001
Szerződés nyelve: magyar

Szállítási partner: GLS Hungária
Megrendelések feldolgozása hétköznapokon történik: 08:00 -16:00 óra között
Megrendelések teljesítésének átlagos ideje munkanapban megadva: megrendelést követően 5-8 nap, de egyes időszakokban előfordulhat ettől eltérő szállítási idő is. Extra méretek – 10-15 munkanap.
Webáruház domain: www.doktormatrac.hu

Megvásárolható termékek:

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:

Hideghab Matrac

Memory Matrac

Latex Matrac

Gyerek Matrac

Fedő Matrac

Memory Párna

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak egységárak, magyar forintban értendők.

Házhozszállítás díjszabása:

A szállítási költséget a rendszer automatikusan kiszámolja a kosárba helyezett termékek alapján. Szállítási költség:

Súly (tól-ig) 0,1-3 kg 3,1-10 kg 10,1-25 kg 25,1-50 kg
Ár / Csomag 1800 Ft 2000 Ft 2500 Ft 4000 Ft

Az utánvét költsége egyszeri 700 Ft!

Elállás a fogyasztói szerződéstől

A vonatkozó törvényi előírás alapján a fogyasztó,az áru kézhezvételét követően, 14 napon belül, indoklás nélkül elállhat a távollévők között kötött fogyasztói szerződéstől.

Csak eredeti csomagolásával, az eredeti számlával vagy nyugtával együtt, sértetlen, nem értékcsökkent állapotban és összes tartozékával együtt vesszük vissza termékeinket. Ha a csomagolás sérült, újracsomagolási díjat számítunk fel. A csomag visszaérkezésekor ellenőrizzük a csomag súlyát, tartalmát.

Az eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

A fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot olyan termék értékesítése esetében, amely a természeténél fogva nem szolgáltatható vissza.

Természeténél fogva: (higiéniai vagy egészségügyi okból) vissza nem szolgáltatható termékek (például használt fogkefe, golyósdezodor, fehérnemű, masszázsolaj, szexuális segédeszköz, kozmetikumok, étrend-kiegészítők) esetén sem állhat el a fogyasztó a szerződéstől. Fontos tudni, hogy a higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékeket is visszaküldhetjük, amennyiben a csomagolást, a védőfóliát még nem bontottuk fel, vagyis a terméket még nem vettük használatba.

Amennyiben az átvett árut vissza kívánja küldeni ( eláll a szerződéstől ), kérjük, írásban jelezze szándékát a info@doktormatrac.hu  e-mail címen. Ekkor kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és egyeztetik a visszaküldéssel kapcsolatos teendőket.

Az elállást követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül – ha visszaérkezett a termék – visszajuttatjuk a fogyasztónak a termék számlán szereplő vételárát és a szállítási díjat.

A termék visszaküldésének költségét a fogyasztó állja. Portós, díjhátralékos és utánvétes küldeményeket nem veszünk át.

 

Fizetési módok díjai

Fizetési mód

Bruttó díj

Előre tutalás

0 Ft

Bankkártyás fizetés

700 Ft

Utánvét

700 Ft


A szállítási díjak Magyarország területére érvényesek.

Rendelési információk:

A vásárlás webáruházunkban regisztrációhoz kötött, mely a vásárlás véglegesítése előtt lehetséges!

Megrendelések feldolgozása:

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 08:00 -16:00 óra között. A megadott időponton kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben ez a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Webáruházunk, minden esetben automatikusan, e-mailben visszaigazolja rendelését! A visszaigazoló emailben láthatja a megrendelt termékeket, azok vételárát és a házhoz-szállítás költségét a megjelölt fizetési mód megjelölésével!

Szállítási idő: megrendelést követően 5-8 munkanap, de egyes időszakokban előfordulhat ettől eltérő szállítási idő is. Extra méretek – 10-15 munkanap.

A termék adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők, a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor. A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg.

Amennyiben a megrendelés elküldését követően nem kap a megadott e-mail címre visszaigazolást, javasoljuk ellenőrizze a SPAM mappát a levelező rendszerében. Amennyiben nem kapta meg a visszaigazolást, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk a megadott elérhetőségeink egyikén.

A megrendelt termék díjának fizetése:

Webáruházunkban az alábbi fizetési módok közül tud választani:

 • Utánvét – készpénz az áru átvételekor
 • Előre utalás/banki átutalás a 12096736-01583323-00100000 Raiffeisen Zrt. bankszámlaszámra. A bankszámlaszámot a megrendelés után a visszaigazolásban is elküldjük és kérjük az átutalás közlemény rovatába tüntesse fel a megrendelés számát! A megrendelt termékeket az ellenérték megérkezését követően az adott termékre vonatkozó szállítási határidőn belül adjuk át a futárnak kézbesítésre!

A fizetendő összeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz.

A vételárról minden esetben számlát állítunk ki, a megrendelésben megadott névre és a megrendelt termékekkel együtt postázzuk. Amennyiben nem találja a számlát, esetleg megsérült a csomagban, kérem jelezze és a számlamásolatot elküldjük Önnek.

Házhoz-szállítás, információk:

 • Webáruházunk megrendeléseit a GLS Hungary Kft. kézbesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben az időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni.

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatban!

 • A megrendelés elküldésével fizetési kötelezettsége keletkezik. Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt terméke(ke)t, amennyiben a megrendelés után, a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak.
 • Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén az újraküldést kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten újra küldeni az ismételt házhoz-szállítási díj megfizetésével egyidejűleg!

A gyártó garanciavállalása a következő:

A garanciaidő a matrac huzatra 1 év, a matrac magjára 10 év.

A garanciaidő alatt e terméken valamennyi olyan javítást díjtalanul elvégezzük Önnek, amely anyag-, vagy gyártási hiba miatt válik szükségessé. A gyártó szakembere dönti el, hogy a hibás terméket javítani, vagy cserélni kell-e. A munkaanyag költségek bennünket terhelnek. A színeltérések és a design módosítások kívül esnek a garanciális kötelezettségen.

A matracnak új állapotához képest történő alakváltozása, és a környezet – különösen a fény – hatására bekövetkező elváltozása, maximum30% alakbeli deformálódás egy bizonyos használati idő eltelte után törvényszerű, és kifejezetten kívül esik a garanciális kötelezettségen. A forgalmazói garancia tartalmának és kiterjedésének értelmezése szempontjából döntő jelentősége van annak, hogy a matrac funkcionális értelemben használható-e. Tartós használat után természeténél fogva nem lehet új értékű. Ugyancsak kívül esnek a garanciális kötelezettségen azok a károsodások, amelyek bárminemű átnedvesedés, a be nem tartott súlykorlát, vagy a matrac nem kielégítő szellőztetése okoz (pl.: ágykeret, ágyrács nélkül, a földön használt a matrac), nem szabvány ágyrács használata (Szabványos ágyrács: a fekvőfelületet minimum 50%-ában támasztja meg).

Szakszerűtlen kezelés, nem rendeltetésszerű használat, vagy durva behatás kizárja a garanciális igényt. Azoknál a károsodásoknál, amelyek a kezelési utasítás be nem tartásából, vagy a vevő saját hibájából erednek,  nem ismerhető el a garanciális igény.

Nem vállalunk garanciát az elhasználódásból eredő olyan hibajelenségekre, amelyek rendeltetésszerű használat során is felléphetnek, ezek azonban a használati értéket nem befolyásolják.

A 90×200 cm-nél nagyobb matrac esetében előfordulhat a huzat nyúlása, tekeredése. Ebből adódó problémákra a garancia nem vonatkozik. Ezen problémát matracvédő, vagy gyapjú derékalj használatával kiküszöbölhetjük.

Elállási/felmondási jog gyakorlásáról szóló tájékoztatás

 • Ön 14 napon belül jogosult indoklás nélkül elállni a vásárlástól. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indoklás nélkül felmondani a szerződést.
 • Az elállási/felmondási határidő, a termék átvételének napjától számított 14 nap.
 • Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni e-mailben a info@doktormatrac.hu e-mail címre.
 • Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.
 • A doktormatrac.hu webáruházban forgalmazott termékek tekintetében elállási jogát (a vásárlástól számított 14 napon belül) és termék-visszaküldési jogát (a vásárlástól számított 30 napon belül) csak abban az esetben gyakorolhatja, ha a terméket eredeti, bontatlan csomagolásban küldi vissza részünkre. Egyéb módon a visszaküldött terméket higiéniai okok miatt nem áll módunkban befogadni. 

A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített, megrendelt termék vételárát.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket!

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A megrendelőt ezenfelül egyéb költség nem terheli. Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási / felmondási jog

 • Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ
 • Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra
 • Romlandó vagy minőségét rövid ideit megőrző termékek
 • Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta
 • Olyan zárt csomagolású termékek esetén amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a védőcsomagolás felbontását követően nem küldhető vissza!
visszahívást kérek
Sütikezelés
A weboldalunk a sütiket arra használjuk, hogy a látogatásod nálunk mindig kellemes élmény legyen. Az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes cookie használatához, vagy a beállításoknál kiválaszthatod csak az általad kívántakat. Bővebben.
Alapműködést biztosító sütik Engedélyezett
Ezek a sütik elengedhetetlenek a weboldal megfelelő működéséhez. Ezeket nem lehet letiltani.
Analitikai sütik
Ezek a sütik segítenek nekünk abban is, hogy javítsuk a felhasználói élményedet a weboldalunkon. Ezek lehetővé teszik számunkra, hogy elemezzük a látogatók viselkedését és javítsuk weboldalunk megjelenését.
Marketing sütik
Ezek a sütik lehetővé teszik számunkra, hogy az érdeklődési körödhöz igazított hirdetéseket jelenítsünk meg, és mérjük a velük való interakcióidat. A megjelenő termékek és bannerek jobban tükrözik majd a személyes preferenciáidat.